Legal Direct

Bouw- en aannemingsrecht

Een juridische sparringpartner voor bouwprofessionals

 

Bouwen, verbouwen of renoveren: het bouw- en aannemingsrecht is een ruime rechtstak die vaak aanleiding geeft tot discussie. LegalDirect heeft de expertise en ervaring in huis om bouwprofessionals te gidsen door deze ingewikkelde materie.

Van aannemer, tot architect: bouwrecht in de brede zin

Welke rol je ook speelt in een bouwproces, de kans is groot dat je op een bepaald moment verwikkeld geraakt in een bouwconflict. Daar staat LegalDirect je graag in bij. Of je nu aannemer, architect, bouwheer of promotor bent: onze advocaten luisteren aandachtig en analyseren jouw case tot op het bot. Steeds met een cliëntgerichte en doordachte aanpak.
 

Juridisch advies door een advocaat bouw- en aannemingsrecht

Issues rond de stabiliteit van een woning, discussies tussen aannemer en onderaannemer, vragen rond openbare aanbestedingen, beroepsaansprakelijkheid van de architect, gemene muur of burenhinder… Bouwen of verbouwen brengt vaak conflicten met zich mee. Onze advocaten bouwrecht en vastgoedrecht buigen zich met bijzondere expertise over ieder type bouwdossier. Van heldere adviesverlening, tot de redactie van huur-, aannemings- of architectenovereenkomsten. 
 

Bijstand bij bouwgeschillen en technische expertises

Tijdens of na de werken kunnen er geschillen ontstaan tussen de verschillende actoren in het bouwproces. Denk: onenigheid bij de oplevering van bouwprojecten, discussies rond koop op plan (Wet Breyne) of de tienjarige aansprakelijkheid en verzekeringen … Onze advocaten assisteren je bij elke stap van een minnelijke of gerechtelijke expertise, procedure of ander type conflict. Zo leiden we jouw bouwdossier in goede banen. 

Law. To the point.

 

Onze andere diensten

LegalDirect

Martelarenlaan 32
3010 Leuven
België

Werkhuizenstraat 19
1080 Brussel
België

  • © Copyright 2024 by LegalDirect. All Rights reserved