Legal Direct

Recht. To the point.
Your company, our commitment.

Wil je als startende, middelgrote of grote onderneming juridisch advies dat focust op oplossingen? Heeft je organisatie een ambitieuze agenda? Dan heb je niets aan een doordeweeks advocatenkantoor. Ga voor een juridische partner die direct ter zake komt.

Extra expertise, uitgebreide ondersteuning. 

Advocatenkantoren Spectrum Legal en LegalDirect slaan de handen in elkaar. Eén team van deskundige advocaten met twee volwaardige vestigingen in Brussel en Leuven, dubbel zoveel kennis én ervaring. Met verenigde krachten én behoud van beide locaties werken we verder onder één naam: LegalDirect. Zo garanderen we een excellente service om onze klanten juridisch te adviseren en hun business te optimaliseren. Van ondernemingsrecht tot privacyrecht, zowel preventief als na het ontstaan van een geschil.

Slagvaardig advocatenkantoor 
voor juridisch ondersteuning:

Ondernemingsrecht

Bij LegalDirect werk je met een advocatenkantoor dat van onderhandeling tot en met redactie van contracten alles nauwgezet volgt. We verliezen geen detail uit het oog en zien erop toe dat de contractuele afspraken je niet afremmen om volop de commerciële kaart te trekken. Het resultaat? Nauwkeurige contracten die jouw onderneming in staat stellen om op een veilige manier met klanten, leveranciers en (logistieke) partners samen te werken.

Vennootschapsrecht

Een professionele organisatie, vennootschap of vzw heeft een bepaalde structuur nodig die de (lange termijn) visie en missie kadert. Die structuur wordt bepaald door regels en voorschriften voor de oprichting, groei en bloei van ondernemingen. We denken graag mee en hebben een ijzersterke kennis van de wetgeving.

Bouwrecht

Bouwen of verbouwen kan aanleiding geven tot diverse conflicten. LegalDirect zorgt voor een toegespitste, heldere begeleiding van bouwprofessionals bij juridische conflicten. Dat doen we zowel preventief door het draften van sluitende contracten, als na het ontstaan van een bouwgeschil. Zo leiden we bouwdossiers van aannemers, architecten, bouwheren en promotoren in goede banen.

Privacyrecht

Rond de regelgevingen over privacy en GDPR bieden we een globale aanpak aan waarmee je bedrijf alle aspecten van deze complexe materie op punt kan stellen. Als juridisch adviseur en advocaat GDPR staan we je bij voor zowel het overkoepelende beleid als de details.

Pragmatisch, proactief en jouw business als onze prioriteit – daar staan we voor

Betrokkenheid en commitment

Schakel je LegalDirect in, dan kan je rekenen op een dedicated team van advocaten dat jouw onderneming juridisch ondersteunt. Toewijding vormt daarbij het speerpunt. We werken in tandem met de klant en bereiken zo de doelen die jouw bedrijf vooropstelt. Daadkrachtig en doordacht: that’s how we roll.

Analyseren. Accelereren. Excelleren.

Sectorexpertise is waar we in uitblinken. LegalDirect is niet alleen jouw juridische sparringpartner, maar wij weten ook wat er leeft in jouw branche. We combineren kennis met ervaring en schakelen zo een niveau hoger. Steeds met de beste oplossing voor je bedrijf in het achterhoofd. 

Innovatief en tech-driven

LegalDirect, een traditioneel advocatenkantoor? Niets is minder waar. Ook als advocaten volgen we innovaties op de voet. Nieuwe software, steeds slimmere AI-tools, de meest recente tech-trends, … Zo bieden we je onderneming een juridische houvast in een snel evoluerende context.

Flexibel in onze aanpak. Transparant in onze communicatie.

Efficiëntie is een van de kernwaarden van ons advocatenkantoor. Wat ons kenmerkt? Een snelle opstart, realistische inschatting en nauwkeurige opvolging van je dossier. We luisteren aandachtig, analyseren je case tot op het bot en zorgen voor een juridisch advies in klare taal. 

"De aanpak van LegalDirect is dynamisch, pragmatisch en punctueel. Ik zie hen als een creatieve probleemoplosser. Uit onze samenwerking is een vertrouwensrelatie gegroeid die zich zeker ook vertaalt in hun inzet en engagement voor onze organisatie."

Bednet

"Door onze juridische vraagstukken naar LegalDirect te outsourcen, krijgen we de vereiste opvolging en continuïteit in de dienstverlening. En zeker de flexibiliteit waar we als onderneming vandaag nood aan hebben."

De Meeuw

"LegalDirect heeft niet alleen een grondige kennis van de materie, maar zoekt details en manieren van aanpak uit: dát geeft echt vertrouwen. Het gaat over een volledige inleving in dossiers, telkens binnen een kort tijdsbestek."

MyForce

"De aanpak van LegalDirect onderscheidt zich door de flexibiliteit. Ik kan erop vertrouwen dat er stipt geageerd zal worden, ongeacht de vraag of hoeveelheid werk, op maat van de noden van mijn bedrijf. Dat vertaalt zich ook naar een kostenefficiënte aanpak."

Klingspor

"Sinds het begin van onze samenwerking hebben we geen andere legal advisor geconsulteerd. Onze ervaring is dat LegalDirect een zeer pragmatische aanpak van de dossiers heeft: gestructureerd, creatief en vooral op tijd afgeleverd."

Uniglobe Belux

"Ons juridisch team heeft met LegalDirect samengewerkt bij geschillen waarvoor wij niet over de nodige interne deskundigheid beschikten. Zij waren zeer duidelijk en proactief in hun communicatie en hielpen met een naadloze samenwerking met het inhouseteam. Enorm betrouwbaar en sterke prestaties onder tijdsdruk."

Siemens

Nieuws

2024/04/25

10 weken LegalDirect - Een eerste terugblik door Leïla

2024/02/01

LegalDirect en Spectrum Legal gaan samen verder: het verhaal achter onze synergie

2024/01/21

💥Is 2024 het jaar waarin je jouw ondernemersdroom gaat starten?

Law. To the point.

LegalDirect

Martelarenlaan 32
3010 Leuven
België

Werkhuizenstraat 19
1080 Brussel
België

  • © Copyright 2024 by LegalDirect. All Rights reserved