Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit:

Legal Direct

No-nonsense,
efficiënt en viertalig

To the point. Zo zijn wij hier wel.

 

Drie specialisaties, één brede focus

Als advocaten in Leuven zijn wij gespecialiseerd in allround ondernemingsrechtprivacyrecht  en vennootschapsrecht, met een brede focus gaande van samenwerkings-, dienstverlenings- of licentieovereenkomsten tot IP-recht & IT-recht, privacyregelgeving en vennootschapsstructuren.

Pro’s die tegen contra’s kunnen

Maak gebruik van ons scherp juridisch inzicht in strategisch ondernemen. Bekijk ons als pro’s met een persoonlijke aanpak die durven dynamisch vooruit te denken. Ivoren torens en vergeelde archieven laten we graag achterwege.

Ons team

Leïla Drake: advocate die zegt waar het op staat

Als dochter van 2 mensenrechtenactivisten, werd Leïla van jongs af aan ondergedompeld in een internationale sfeer waar zowel recht als engagement hoog in het vaandel werd gedragen, wat wel eens resulteerde in unieke ervaringen (zoals als 8-jarige vastgeketend worden aan het hek van een ambassade in het kader van protesten tegen kernproeven in de Stille Zuidzee). 

Uit deze waarden van engagement en (internationale) samenwerking, groeit sinds 2014 het advocatenkantoor LegalDirect. 

Voor Leïla als managing partner en oprichter, primeert nog steeds de inzet voor haar klanten en de open communicatie met hen, gestoeld op wederzijds vertrouwen. Zowel startende als gevestigde bedrijven en NGO’s, vinden zich in de pragmatische en oplossingsgerichte aanpak die ze nastreeft. Leïla staat haar klanten bij als het om de redactie van overeenkomsten gaat, het voeren van onderhandelingen en de uitwerking van complexe (vennootschaps)structuren, vaak in een internationale context, en waarbij ze haar expertise in ondernemingsrecht en IP/IT-recht kan combineren. 

Haar 4-taligheid (Nederlands, Frans, Engels, Duits) vormt hierbij uiteraard een toegevoegde waarde.

Lize Beeckmans: puntgave advocate

Zo gedreven en nauwgezet als Lize vind je ze niet vaak. Een recht-door-zee doorzetter, met een master in de rechten aan de KU Leuven – specialisaties privaat en economisch recht – en in 2020 toegelaten tot de Leuvense balie. 

Niet toevallig stapte Lize het advocatenleven binnen als medewerkster bij LegalDirect.

Ze staat ondernemingen graag bij in de verschillende rechtstakken van het kantoor, en bij voorkeur adviseert ze ondernemingen graag proactief, om een juridische procedure waar mogelijk te vermijden, "want rechtbanken, het is toch ook maar iets". 

Inge Vanfraechem: criminologe met focus op GDPR

Inge werkte jaren als onderzoekster aan de KU Leuven en de FOD Justitie (bij het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie), tot ze haar beroepsleven een nieuwe wending gaf.

Haar talenten en kennis als criminologe combineert ze met haar ervaring in het runnen van meerdere ondernemingen. Doel is zaakvoerders te ondersteunen in wettelijke verplichtingen waar ze vaak geen tijd – en laat ons eerlijk zijn: geen goesting – voor hebben. 

Na een ontmoeting met Leïla, richt Inge zich bij LegalDirect op één punt: ondernemingen en organisaties bijstaan in GDPR-compliance.

Law. To  the point.

En jij?

Zin om het team van LegalDirect te vervoegen? We hebben vacatures.

LegalDirect

Martelarenlaan 32
3010 Leuven
België

info@legaldirect.be
+32 (0)485 13 85 95
Volg ons op LinkedIn of Facebook

  • © Copyright 2022 by LegalDirect. All Rights reserved